Nem csak történelem :)

Érdekes sztorik a múltból

Érdekes sztorik a múltból

Ibrahim szultán - az őrült szultán a trónon

2022. augusztus 07. - DJP

Sokan tartottak attól, hogy mi lesz, ha IV. Murád halála után az őrült öccse veszi át a hatalmat, maga Murád úgy rendelkezett a halálos ágyán, hogy végezzék ki Ibrahimot, de ez végül nem történt meg.

ibrahim.jpg

Ibrahim uralkodása ezzel szemben nagyon jól indult, mert elhunyt bátyja nagyvezíre, Kara Musztafa pasa nagyon tehetséges ügyvívő volt, aki zökkenőmentesen intézte a birodalom ügyeit.

Mindezeken az emberek nagyon meglepődtek, de kellemesen csalódtak, így mindenki elégedettnek tünt.

Ibrahim nagyon gyakran tárgyalt a nagyvezírrel, s őszintén aggódott a birodalom problémái miatt, olykor a városba is kiment, ahol álruhában vegyült a nép közé, hogy a saját szemével lássa, saját fülével hallja az eseményeket. Amit aztán látott, hallott és tapasztalt, elmondta a nagyvezírnek, így segítve a közös munkát.

Ibrahim tehát minden tőle telhetőt megtett, megpróbált felelősen uralkodni, de számos betegség kísérte életét. Gyakran panaszkodott elviselhetetlen fejfájásra és érezte magát gyengének, levertnek. A ma elfogadott álláspont szerint ezeket a gyerekként és fiatalként okozta traumák okozhatták.

Ahogyan azonban teltek az évek, a "jó Ibrahim" egyre instabilabbá vált.

Köszem szultána, aki folyamatosan szemmel tartotta minden lépését (elsősorban a szultán érdekében) jól látta ezt, s hamar megtalálta a módját, hogy elvonja Ibrahim figyelmét a bajokról.

Arra biztatta, hogy foglalkozzon többet a háremével, hiszen örökösökre van szükség.

Ibrahim ezt valóban megtette, s hamarosan három fiúgyermek mutatta meg a buzgalmát, de ő itt nem állt meg. Gyorsan kiderült, hogy Ibrahimnak szinte kielégítethetetlen vágya volt a nők után, az anyja pedig igyekezett ezt kielégíteni, de hiába próbálkozott.

the-harem-03.jpg

Köszem személyesen ment a rabszolgapiacra, hogy a fia számára nőket vásároljon. Mivel pontosan tudta, milyen típusú nőket szeret a fia, ezért gyorsan ment a válogatás, azonban hamar rájött, hogy a tervével még nagyobb galibát okozott.

Ibrahim igazi ragadozóvá vált, aki a háremet megtöltötte több száz ágyassal és rabszolgával, ráadásul olyan nőket részesített előnyben, akiket egyébként nem kaphatott volna meg, de akik nem voltak abban a helyzetben, hogy visszautasítsák.

Egy ízben egy nagymufti gyönyörű lánya tetszett meg neki, s a szultán megkérte a vallási vezetőtől a lánya kezét. A nagymufti tudta mi zajlik Ibrahim háremében, s meg akarta ettől a lányát óvni, így óvatosan ugyan, de visszutasította a kérőt. Ibrahim azonban nem vette jó néven az elutasítást, így őreivel követtette a nagymufit, akik elrabolták a lányt, s Ibrahim háremébe vitték. Ott a szultán napokon keresztül napjában többször is megerőszakolta, majd amikor megunta, visszaküldte az apjához.

A kielégíthetetlen étvágyát mutatja, hogy gyakran összegyűjtette a szűzeket és megparancsolta nekik, hogy vetkőzzenek le, majd közzéjük rohant és örjöngve azt parancsolta, hogy rúgjanak, üssenek és küzdjenek, miközben elveszi az ártatlanságukat. A krónikák szerint volt olyan nap, hogy 24 ágyassal feküdt le.

A hárem igazi rémálomá vált a lakók számára.

Az egyre őrültebb Ibrahimnak egy időben a testesebb nők tetszettek a legjobban, így parancsot adott a katonáinak, hogy a birodalom legkövérebb nőit gyűjtsék össze a számára, s őket is csatlakoztatta a háreméhez. Kedvenc szokásává vált a hárem kertjében a lányokat mezítelenül körbefuttatni.

A szultán igazi megszállottá vált, aki hatalmas könyvtárat gyűtött össze a különböző pozíciókat leíró könyvekből, s állítólag maga is talált ki újakat.

harem.jpg

Ibrahim "kalandjai" közben a birodalmat az anyja és a nagyvezír irányították, s Köszem mindent megtett, hogy ez az állapot fennmaradjon.

Eközben, mivel a fia azért nem volt képes minden esetben helytállni, Köszem bejárta a várost, s legjobb afrodiziákumokat szerezte be Ibrahimnak, hogy folytathassa a kilengéseit.

A szultán persze igyekezett a legnagyobb luxust biztosítani a nők számára, akár parfümök, akár ékszerek, akár a szövetek terén. A lehető legjobb és legdrágább termékeket szereztette be, amelyek irdatlan összegbe kerültek.

Módfelett szerette a prémeket, olyannyira, hogy Franciaországban a „Le Fou de Fourrures” (A szőrme bolondja) gúnynevet kapta. Ő csak a legfinomabb ruhákat, legkiválóbb parfümöket és legdrágább prémeket ismerte, a "takarékos" szó a szótárában nem szerepelt.

harem2.jpg

Az őrült szultán a legvadabb ötleket találta ki. Egy ízben két kedvenc ágyasát megajándékozta Egyiptom teljes kincstárával, persze nem igazán tudtak bezárva mit kezdeni a vagyonnal. A legtöbb háremhölgy azonban nem kapott ilyen ajándékokat, csak a ruhát, ékszereket és illatszereket. A macskáit megborotváltatta és egy rendkívül ritka nyestfaj szőrméjébe öltöztette őket. Emiatt aztán az említett szőrme ára a tízszeresére nőtt.

Persze más módon is szórta a pénzt, volt amikor a gőzölgő kávéba borostyánt dobott - csakúgy.

Olykor a szultánra is veszélyt jelentett a hárem, hiszen egy ízben egy háremhölgy tőrt rántott és le akarta szúrni, de Köszem szultána, aki mindig és mindenhol ott volt, tudott az esetről, lefogatta a lányt, majd engedte hogy a lány "megszökjön" a háremből. Talán tudta, hogy örökké nem fog tudni uralkodni Ibrahimon.

juan_gimenez_y_martin_besuch_im_harem-1024x614.jpg

Ibrahim egyre inkább messzebbre ment, hiszen megalázta lánytestvéreit azzal, hogy az ágyasait magasabbra helyezte náluk, majd a nővérei és húgai ékszereit és birtokait osztogatta szét az ágyasai között. A hercegnők igazi nincstelenek lettek. Köszem egyre dühösebb volt a fiára, akiért eddig mindent megtett, s aki így elárulta a családját.

A szultánnak pedig egyre őrültebb ötletei voltak... a folytatásban

djp

A bejegyzés trackback címe:

https://hi-sztori.blog.hu/api/trackback/id/tr2217902667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.08. 18:32:29

No, ez izgi...

Egy fél pornhubra való alapasztorit ismertettél...
:-)
süti beállítások módosítása