Nem csak történelem :)

Érdekes sztorik a múltból

Érdekes sztorik a múltból

Egy 17 éves királyné szelleme a Hampton Courtban

2024. február 11. - DJP

VIII. Henrik ötödik felesége egy eléggé rövid házasságot kötött a királlyal, hiszen alig másfél évig voltak házasok, így nem hagyott neki túl sok időt az uralkodó, igaz erről ő is tehet.

catherinehoward.jpg

A tinédzser lány egy középkorú férfi felesége lett 1540. július 28-án, majd 1541 novemberében megfosztották királynéi címétől, de még a király felesége maradt. Három hónappal később aztán, 1542. február 13-án lefejezték hazaárulás miatt.

A lány eleinte nagyon örült, hogy királyné lehet, bár a király nem volt éppen a legszemrevalóbb 49 éves korában. Emiatt aztán a fiatal feleség máshol kereste a boldogságot, a szerelmet és a romantikát.

Ez nem volt igazán jó lépés, mert ő már jól tudhatta mi várhat rá, hiszen unokatestvérének, Boleyn Annának is a fejébe került a hűtlenség. Míg azonban Boleyn Anna vagy megcsalta a királyt vagy nem, Catherine esetében ez nem volt igazi kérdés.

Így a király sem sokat habozott, először kihallgattatta, majd őrizetbe vetette a lányt. A letartóztatás során Catherine kiszabadult az őrök kezei közül, s a király kegyelméért sikoltozott, miközben a Hampton Court Palace-ban rohangált. A király azonban nem volt ott, így kegyelmet sem adhatott, bár feltehetően akkor sem adott volna, ha éppen ott tartózkodik.

A lányt hamarosan kivégezték, de nem tűnt el teljesen, mert évszázadok óta a Hampton Court számos látogatója arról számolt be, hogy találkozott Catherine Howard szellemével a Galérián.

hc.jpg

djp

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hi-sztori.blog.hu/api/trackback/id/tr1018324003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása